Roninvs the unknown di tod browning

All strings Detached

Petek, 28. junij 2019, ob 22:00

Zagraj, Parco Milleluci, IT

Vstop prost!

  • Facebook

event

galerija

Kud Morgan in Dobialab združujejo moči s ciklom Pretočnice in Live: Musiche di sconfine ter predstavljajo:


ALL STRINGS DETACHED

(SLO) – Indie soulrock
Jana Beltran - vokal, električna in akustična kitara
Vesna Godler - vokal, električni bas in boben

 

Ženski duo All Strings Detached (Vesna Godler in Jana Beltran) je nastal aprila leta 2013. Pri ZARŠ-u sta izdali dva albuma Heavy Rain, 2014 in There's Something Painful About the Pearls, 2017. Glasbenici ustvarjata avtorsko glasbo, v kateri besedila podpirata z ekspresivnimi vokali in zvoki električnega basa in elektroakustične kitare, ter občasnih bobnov.Njun zvok slika raznovrstne krajine in vzdušja. V minimalističnih aranžmajih slišimo vplive jazza, bluesa, klasike in rock'n'roll-a.Njune zgodbe so ženske, zato so nežne, divje, tenkočutne, melanholične, mračne, predvsem pa osebnoizpovedne in zato izrazito žive.

RONIN us The Unknown di Tod Browning

(ITA) - Cinematic indiefolk
Bruno Dorella – kitara
Nicola Manzan – kitara
Roberto Villa – bas
Alessandro Vagnoni - bobni


Zametki zasedbe Ronin segajo tja v poletje leta 1999, ko je Bruno Dorella, bobnar nojzerske skupine Wolfgang, sanjal o tem, da bi ustanovil skupino, ki bi združila moricconejevski vestern in elemente mediteranske in balkanske glasbe. Nekega večera bi moral igrati na festivalu v Pesaru, vendar je dogodek prekinila nevihta. Igrali so le neki Madžari, ki so se premaknili pod šotore s pivom in občinstvo nekaj ur zabavali z akustičnim koncertom balkanske godbe. Dorella se je pod vplivom tega dogodka odločil za nov projekt. Glede na to, da je izhajal iz punka, je trajalo nekaj časa, preden je našel primerne muzičiste. Toda leta 2003 je Ronin že izdal svoj prvi EP – Ronin, ki je postal soundtrack za srednje dolg film Cosima Terlizzija Rocca Petrosa ... Surf skoz leta in leta se je začel! Današnja muzika vrlih Ronin rada zdrkne tudi kam proti Transilvaniji, oplazi jo duša starih italijanskih pristanišč, poleg tega nikakor ni imuna za srednjeevropske travme, vsekakor pa ostane nonšalantna in galantna, ravno prav pikantna.

Bruno Dorella, ki gre med najzanimivejše pripadnike italijanske neodvisne glasbene produkcije, je bil tudi vodja neodvisne založbe Bar la muerte in sodelavec oziroma član različnih zasedb. Ena najbolj opaznih je bila vsekakor dvojec OvO z vokalistko in kitaristko Stefanio Pedretti.


Čezmejni regiski koncertni cikel Pretočnice - ObGlasbo podpira MInistrstvo za kulturo in Mestna občina Nova Gorica.       

 

Kulturno umetniško društvo Morgan

Pretočnice

Music Events / Music promotion

Ledine 105, 5000 Nova Gorica, Slovenija

 

Tel: +386 (0)41456754

kud.morgan@gmail.com

ID za DDV: SI88417832

TRR: SI56 1916 0501 0283 115

  • Facebook - White Circle