Mef in NOB

Koala Voice

Sobota, 20. julij 2019, ob 21:00

Kanal ob Soči, Kontrada, Pionirska ulica 2

Vstopnice:  10 Eur

  • Facebook

event

galerija

Festival Kontrada, Mef in NOB, ter Koala Voice nadaljujejo glasbeni cikel Pretočnice
 

Na Kontradi se z predstavitvijo novega albuma Mefa in Narodnoosvobodilnega benda v Kanal ob Soči vrača Festival Kontrada. Nastopili bodo tudi Koala Voice v
akustični izvedbi.

Umetniško vodilo snovanja koncertnega cikla Pretočnice izhaja iz raznovrstne in izmuzljive narave glasbene umetnosti in se hkrati naslaja na regijsko razpršenost umeščenih dogodkov, ki potekajo vzdolž celotne doline reke Soče, od izvira preko pretokov in odlivov do končnega izliva v morje onkraj meje. Izhajajoč iz fizikalne narave zvoka, katerega je podobno kot vodo ali reko, nemogoče popolnoma ujeti ali zajeziti (tudi glasbo ko zapišemo na nosilec zvoka ali na notni zapis, je to le ideja ali približek žive izvedbe), se cikel posveča organiziranju posamičnih koncertnih dogodkov - festivalov, ki preko različnih glasbenih vsebin, žanrov in poetik, na različnih krajih in lokacijah, skušajo v živo osvetljevati in približati občinstvu povezavo tradicije prostora in zgodovinskega razvoja glasbe, vse do sodobnih glasbenih izrazov in spajanji z drugimi umetnostnimi izrazi. Glasbo in posledično kulturo dojemamo kot pretočnost informacij, ljudi, soočenje različnih kultur in tradicij. Pretočnost kot pogoj drugačnosti, izobraževanja in svežine. Pretočnost tradicije in sodobnosti, od izvira do izliva, od zvena do odmeva.

 

 

Drago Mislej – Mef in Narodnoosvobodilni band

Sredi poletja, ko normalni ljudje počivajo, založbe pa mirujejo, je izšel nov album Daraga MIsleja Mefa in njegovega projekta Narodnoosvobodilni bend.

Z albuma z naslovom “Ma ne že spet ... Mef “ bomo v živo lahko prisluhnili 13. še neobjavljenim pesmim, ki so nastajale v letih po promociji, vrsti odličnih koncertov in uspešni prodaji albuma Najboljša leta (2013).

Pesmi, ki so Mefovo tipično kantavtorsko delo, so vse po vrsti nastale v studiu Hendrix Radia Koper, zgnetel pa jih je Andrea F., ki je opravil odlično delo.

 

Koala Voice

Koala Voice so se na domačo glasbeno sceno aktivneje vključili pred petimi leti, ko so izdali prvenec Kangaroo’s a Neighbour. Začetni koraki s skladbo Go Disco, Go so jih ponesli na radijske valove in hitro so zlezli pod kožo občinstva.  Jeseni 2017 so izdali drugi album Wolkenfabrik, ki ga je produkcijsko zapakiral Danton Supple. V lanskem letu je izšel akustični album Koala Voice:Izštekani, v zadnjih decembrskih dneh leta 2018 pa so “iz zadnjega žepa ponošenih hlač” potegnili album Woo Horsie!

Na Festivalu Kontrada bodo nastopili v akustični verziji.

Kulturno umetniško društvo Morgan

Pretočnice

Music Events / Music promotion

Ledine 105, 5000 Nova Gorica, Slovenija

 

Tel: +386 (0)41456754

kud.morgan@gmail.com

ID za DDV: SI88417832

TRR: SI56 1916 0501 0283 115

  • Facebook - White Circle