Katarina Juvančič

Delavnica petja ljudskih uspavank in pesmi

Sobota, 29. junij 2019, od 10.00 do 15.00, z vmesnim odmorom za malico

Šmartno, Hiša kulture, Šmartno 38-40

 

Kotizacija: 20 eur / 10 eur (študentke, brezposelne, upokojenke) na osebo

V ceno je vključeno gradivo delavnice in brezplačen dolpoteg zgoščenke z Al? že spiš? ali kako uspavamo v Sloveniji

 

Prijava na delavnico:

kud.morgan@gmail.com

festival@sanje.si
 

Vsebinske informacije:

katarina.juvancic@gmail.com

  • Facebook

event

galerija

Koncertni cikel Pretočnice - ObGlasbo in festival Sanje v Medani predstavljata:
 

Katarina Juvančič

DELAVNICA PETJA LJUDSKIH PESMI IN RAZISKOVANJA GLASU
 

Delavnica se osredotoča na skupinsko petje umirjajočih pesmi in napevov oziroma uspavank, ki predstavljajo prvo srečanje s človeškim zvokom in pričajo o življenju ter medčloveških odnosih nekoč in danes. Nagovarjajo našo intimno, človeško plat, ki je temelj našega bivanja in grajenja odnosov.
Slednje na delavnici negujemo skozi spoznavanje in petje ljudskih uspavank (slovenskih in tujih), ki so se prenašale iz roda v rod ter skozi raziskovanje (psiho)fizičnih razsežnosti naših glasov. Z različnimi tehnikami sproščanja in odpiranja glasu odkrivamo naše morda še neraziskane ali neprepoznane potenciale, ki jih lahko s pridom uporabljamo pri svojem profesionalnem ali ljubiteljskem delu ter v zasebnem življenju.

Delavnico vodi glasbena antropologinja in kantavtorica Katarina Juvančič - raziskovalka uspavank, urednica zbornika strokovnih tekstov o uspavankah in uspavanju Al’ že spiš: raziskave uspavank in uspavanja v Sloveniji (2005), avtorica številnih znanstvenih člankov in raziskav o uspavankah doma in v tujini ter dveh zgoščenke uspavank: Al že spiš? ali kako uspavamo v Sloveniji (2006) in Uspavanka v meni: pesmi z delavnic uspavank (2018).
Katarina vodi delavnice uspavank za otroke in predvsem odrasle v Sloveniji, Veliki Britaniji, Avstriji ter Srbiji.

Delavnica je namenjena izključno odraslim in ni primerna za otroke, zato vas naprošamo, da si v času delavnice zanje priskrbite varstvo. Predhodno glasbeno ali pevsko znanje ni potrebno. Prinesite armafleks/podlago za jogo, udobna oblačila in vodo.

Nekaj mnenj udeleženk s preteklih delavnic:
Delati s Katarino je privilegij, ker ti da občutek varnosti in sprejetosti tako da se lahko brez strahu prepustiš, osvobodiš vsakodnevnih spon t.i. realnega življenja in se podaš na pot raziskovanja sebe. Uspavanke so po delavnici s Katarino dobile popolnoma drug pomen. (Marina)

Izredna zadeva je tvoja moč spodbujana človeka, da se izrazi in tvoja moč odkrivanja nekih spečih potencialov, ki se jih človek ne zaveda. Hvala, da si mi pomagala sprejeti moj glas, pa kakršenkoli že je. (Bernarda)

Delavnica Katarine Juvančič je odlična izkušnja za vse, ki se ukvarjamo z različnimi kulturnimi področji in predstavitvami različnih kulturnih ali umetniških praks. Delavnica je prijetno doživetje, kar je posledica vodenja, znanja in usposobljenosti voditeljice. Priporočila bi jo lahko tudi najbolj zahtevnim udeležencem. V vseh ozirih pohvalno! (Breda)
    

Kulturno umetniško društvo Morgan

Pretočnice

Music Events / Music promotion

Ledine 105, 5000 Nova Gorica, Slovenija

 

Tel: +386 (0)41456754

kud.morgan@gmail.com

ID za DDV: SI88417832

TRR: SI56 1916 0501 0283 115

  • Facebook - White Circle