Kulturno umetniško društvo Morgan

Ledine 105

5000 Nova Gorica

Slovenija

Tel: +386 (0)41456754

Mail: kud.morgan@gmail.com

ID za DDV: SI88417832

TRR: SI56 1916 0501 0283 115

Opis delovanja Kulturno umetniškega društva Morgan in umetniškega vodje:

Kulturno umetniško društvo Morgan se od leta 2012 posveča organizaciji glasbenih dogodkov v širši goriški regiji. Najbolj prepoznaven je festival Glasbe sveta, ki ga v sodelovanju z Goriškim muzejem prireja na gradu Kromberk že od leta 2013. Festival poskuša zajeti mnogotero realnost sedanje glasbene ustvarjalnosti, od ljudske glasbe različnih evropskih in svetovnih narodov in kultur, kot tudi novejša spajanja glasbenih praks z različnimi etničnimi tradicijami, vse do sodobne resne glasbe. Društvo od leta 2014 v Novi Gorici prireja tudi koncertna cikla Kvantavtorske sabotaže v Novi GoVorici in cikel ObGlasBo v katerih predstavlja slovenske in tuje vokaliste in glasbenike, ki v različnih oblikah in žarnih spajajo upeto besedo z instrumentalno glasbo, plesom, vizualno umetnostjo in drugimi performativnimi umetnostmi. Poleg koncertov organizirajo tudi predavanja, okrogle mize in pogovore o glasbeni umetnosti, med katere gre izpostaviti zvočna predavanja Vinil večeri. Od leta 2018 prireja tudi regijsko zastavljeni koncertni cikel Pretočnice, ki izhaja iz raznovrstne in izmuzljive narave glasbene umetnosti in se hkrati naslaja na regijsko razpršenost umeščenih dogodkov, ki potekajo vzdolž celotne doline reke Soče, od izvira preko pretokov in odlivov do končnega izliva. Projekt je podprt s strani Ministrstva za kulturo RS v sklopu večletnega projektnega razpisa 2018-2021, Mestne občine Nova Gorica, občin Bovec, Kanal, Kobarid in Goriških brd.

 

Tadej Stolić je študiral muzikologijo na filozofskem oddelku Università degli Studi di Udine v Italiji, kjer je leta 2013 magistriral. Trenutno se pripravlja na doktorski študij muzikologije, kjer bo preko filološke raziskave analiziral estetiko glasbenega gledališča Vinka Globokarja. Redno objavlja članke za domače glasbene revije in je član uredniškega odbora revije Glasna (revija Zveze Glasbene mladine Slovenije). Kot zunanji sodelavec sodeluje z različnimi radijskimi postajami (Radio Študent, Radio Koper RTVSLO).

Z organizacijo glasbenih dogodkov je aktiven že od študijskih let, predvsem kot član Kluba goriških študentov, kjer je več let ustvarjalno vodil glasbeni program Festivala Mesto Mladih in prirejal druge koncertne dogodke ter kot član kolektiva Kulturnega centra Mostovna. Od leta 2012 predseduje Kulturno umetniškemu društvo Morgan, ki se primarno ukvarja z organizacijo glasbenih festivalov in koncertov na širšem območju goriške regije in širom Slovenije.

Piše koncertne liste za pomembne domače glasbene ustanove in sooblikuje koncertne sporede za različne festivale. Njegovo muzikološko raziskovanje in organizacija dogodkov je usmerjeno v sodobno resno glasbo, jazz in multimedijske umetniške prakse. Od leta 2018 je vpisan v razvid samozaposlenih kulturnih delavcev kot glasbeni producent, kritik in redaktor.

 

Za dodatne informacije:

Tadej Stolić – producent koncertnega cikla Pretočnice

Aleks Vičič  – producent in organizator festivala Glasbe sveta

Tel: 041 456 754 / Mail: tadej.stolic@gmail.com / kud.morgan@gmail.com

Kulturno umetniško društvo Morgan

Pretočnice

Music Events / Music promotion

Ledine 105, 5000 Nova Gorica, Slovenija

 

Tel: +386 (0)41456754

kud.morgan@gmail.com

ID za DDV: SI88417832

TRR: SI56 1916 0501 0283 115

  • Facebook - White Circle