Brencl Banda

Sobota, 15. junij 2019, ob 21.00

Lokovec, Muzej kovaštva, Lokovec 81

Vstop prost

  • Facebook

event

galerija

Kulturno imetniško društvo Morgan (celoletni festival Ubrane note) v sodelovanju z Kulturno turističnem društvem Lokovec – Kovaški odmev predstavljajo koncert kvarteta BRENCL BANDA (SLO). Njihova glasba je nastala pod vplivom navdušenja nad ljudskim izročilom iz različnih koncev sveta, predvsem pa s seboj nosi močan slovanski duh in deluje, kot da je del njenega izročila, kot da bi nastala na podlagi notnih zapisov ljudskih viž s podstrešja. Brencl banda je nastala v Bistrici ob Sotli, ki ima bogato glasbeno tradicijo. bo sploh živa premiera tega projekta, kateri studijski posnetki bodo izšli konec letošnjega leta. Ta koncert bomo v živo snemali in v kolikor bodo posnetki uspešni je predvidena izdaja žive koncertne plošče v letu 2020.
 

Zasedba:
Ana Mezgec - violina,
Rok Šinkovec - harmonika in vokal,
Matjaž Bajc - kontrabas in vokal,
Andrej Boštjančič - kitara in vokal


Pred koncertom se bo ob 17h zgodilo predavanje in pogovor z poznano oblikovalko ELZO PAVŠIČ z naslovom „Dotik in odtis v materialu“, kjer bomo spoznavali načrt izdelave kovane kljuke in vratnih tolkal.

Vabljeni prvič na glasbeno - kovaški potovanje v
Lokovec, kjer se urbanost in ubranost sežeta v roke in združita moči mesta in vasi.

Dogodek organizira KUD Morgan in Kulturno turistično društvo Lokovec. Dogodek podpirajo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Mestna občina Nova Gorica in drugi kulturi prijazni posamezniki in podjetja.

 

Kulturno umetniško društvo Morgan

Ledine 105, 5000 Nova Gorica, Slovenija

 

Tel: +386 (0)41456754

kud.morgan@gmail.com

ID za DDV: SI88417832

TRR: SI56 1916 0501 0283 115

  • Facebook - White Circle