The Bodhisattwa Trio

Mihael Hrustelj solo

Četrtek, 27. junij 2019, ob 21:00

Čezsoča - Bovec, Šport center Prijon, Čezsoča 12 B

 

Vstop prost!

  • Facebook

event

galerija

Regijski festival glasb, prostorov in tradicij predstavlja koncert zasedbe

The Bodhisattwa trio in solo nastop Mihaela Hrustelja

Glasba zasedbe The Bodhisattwa Trio se umešča v polje eksperimentalne jazz-fusion tradicije. Skupina je nastala leta 2012 v Kalkuti (Indija) in se lahko pohvali, da se je v minulih letih proslavila z najbolje prodajanim neodvisnim albumom v Indiji, kateri je bil izbran med 10 najboljših albumov leta 2016 v tamkajšnji izdaji revije The Rolling Stone – kar v deželi z 1,4 milijarde prebivalcev zares šteje! Njihova glasba je spontan spoj med jazz in rock glasbo. Hkrati je kombinaciji kompleksne ritmične strukture dediščine indijske resne glasbe ter harmonično tradicijo zahodne glasbe, vse skupaj pa zazveni v virtuoznih instrumentalnih skladbah, ki izražajo spontani avtorski pristop do skladanja in improvizacije. Skupina denimo brezkompromisno združuje indijsko tradicijo s sodobnim drum’n’bassom, v svoji kitarski virtuozni fuziji jazza in rocka pa spominjajo denimo na Joea Satrianija ter nekatere druge kitarske bogove. Za seboj imajo tri albume, in sicer »Intersections« in »Heart of Darkness« iz leta 2016 ter letošnjo ploščo »The grey Album«, ki jo bo bodo v živo predstavili na tokratnem koncertu v Čezsoči!

Zasedba:
Bodhisattwa Ghosh - električna kitara
Premjit Dutta - bobni
Shonai - klavir, klaviature, »synth-bass«


Mihael Hrustelj slovenski kitarist, ki trunutno živi v nizozemskem Rotterdamu in s svojim edinstvenim načinom igranja klasične kitare navdušuje po celotnem svetu. Njegove originalne skladbe so težko opredeljive, saj so zmes številnih glasbenih žanrov. Takšno izvajalsko svobodo mu omogoča znanje, ki si ga je pridobival med študijem tako jazz kot tudi klasične kitare. Novembra 2018 je izdal svoj novi solo album ‘Fallen Leaves’. Poleg samega igranja na kitaro je na albumu predstavljena njegova revolucionarna uporaba kitarskega bobnanja, uporaba elektronskega bas bobna in petja. Deset novih skladb, za katere je ogromna inspiracija tudi prečudovita narava Slovenije v kombinaciji z vplivi mesta Rotterdam.

Vabljeni na pretočni večer glasb sveta, instrumentalne virtuoznosti, pisano paleto avtorskih pristopov do ustvarjanje ter nenazadnje modrozelene svežine Soške noči v krasnem ambientu v Čezsoči.


Dogodek organizira KUD Morgan in Športni center Prijon. Dogodek podpirajo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, občina Bovec in drugi kulturi prijazni posamezniki in podjetja.

Kulturno umetniško društvo Morgan

Pretočnice

Music Events / Music promotion

Ledine 105, 5000 Nova Gorica, Slovenija

 

Tel: +386 (0)41456754

kud.morgan@gmail.com

ID za DDV: SI88417832

TRR: SI56 1916 0501 0283 115

  • Facebook - White Circle